Штаб за ванредне ситуације општине Пожега

Пожега, 23. март 2020. – На седници Штаба за ванредне ситуације општине Пожега, чланови овог тела су анализирали тренутну ситуацију као и резултате већ предузетих мера у циљу спречавања ширења заразе Kорона вирусом. Констатовано је да је ситуација стабилна, да нема заражених лица на подручју пожешке општине али да се одрећени број лица активно прати, а реч је о особама које су у Србију, односно пожешку општину дошле након 14. марта и којима је изречена мера изолације.

Све службе Дома здравља у Пожеги раде беспрекорно, уз измене у функционисању, највише захваљујући мобилној клиници, која је добијена као хуманитарна помоћ од Руске хуманитарне мисије. Црвени крст са својим запосленим али и групом волонтера, реализује све постављене задатке. Центар за социјални рад успева да задовољи социјалне потребе корисника, уз напомену да треба обратити пажњу на лица која се све чешће јављају због тога што је више чланова домаћинства тренутно остало без запослења.

Истакнуто је да је веома битно да се сви најстрожије придржавају свих прописаних мера а најважнија мера је да се сви што више задржавају у својим домовима уз предузимање препоручених хигијенских поступака. На подручју пожешке општине се спроводе све мере и активности прописане од стране Владе републике Србије, а о евентуалним новим мерама, јавност ће бити благовремено обавештена, речено је на седници Штаба за ванредне ситуације општине Пожега.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up