Штаб за ванредне ситуације разматрао ситуацију са водоснабдевањем у општини Пожега

Пожега – Снабдевање водом са водосистема „Рзав“ и даље је изузетно отежано, констатовано је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације. Пресек стања са водоснабдевањем, члановима Штаба, представио је вршилац дужности директора ЈКП „Наш дом“ Миљко Краговић.

Он је изнео податак да је током јучерашњег дана, фабрика воде „Рзав“, Пожеги испоручивала 68 литара воде у секунди, да су техничке службе комуналног предузећа успеле, на појединим водоводима, да обезбеде одређене количине воде, између осталог и препумпавањем, где је било могуће, па су воду, током ноћи, добили поједини корисници који су претходних дана били без воде за пиће.

Примећено је да поједини суграђани и даље воду троше ненаменски те ће надлежни органи према њима предузети одређене мере.

Увођење ванредне ситуације је разматрано на нивоу свих локалних самоуправа које се водом снабдевају са водосистема „Рзав“ и то након обиласка терена водопривредног инспектора.

Чланови Штаба и даље апелују на крајње рационалну и наменску потрошњу воде, посебно што се према прогнозама метеоролога и даље очекује топло и сушно време, а налазимо се у ситуацији када је буквално – сваки литар драгоцен.

За све којима се укаже потреба за пијаћом водом и даље је на располагању телефон комуналног предузећа 065 / 920 55 98.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up