Стефановић: Подршка школској деци из породица слабијег материјалног статуса

Пожега – Дом за старе на Савинцу, захваљујући примени строгих безбедносних прописа, одолева корони. Инфицираних нема ни међу корисницима домског смештаја ни међу запосленима. Поштују се све препоруке Владе Републике Србије у вези мера заштите од коронавируса, каже Слађана Стефановић, вд. директорица Центра за социјални рад у Пожеги.

У дому за старе на Савинцу тренутно борави 48 лица, а свим запосленима је наложено да избегавају веће скупове, а уколико имају у породици случај сумњив на корона вирус да то обавезно пријаве руководству установе. Гостујући у „Будилнику“ Слађана Стефановић је истакла да локална самоуправа и ове године помаже у припреми ђака за нову школску годину, тако да је Општина Пожега из буџета одвојила финансијска средства за ученике који потичу из социјално-угрожених породица.

Деца основно-школског узраста, који припадају породицама слабог материјалног статуса, добили су новчана средства за куповину школског прибора и то 3000 динара за једно, 5000 за два и 7000 динара за троје и више деце, казала је Слађана Стефановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up