Стевановић: Радови у Француској улици биће завршени у предвиђеном року

Пожега – Иако је било непредвиђеног кашњења радови на реконструкцији Француске улице биће завршени у предвиђеном року, пре Нове године. Тренутно се ради на постављању подлоге за асфалтирање у једној траци, а ускоро следи скидање коловозне конструкције и у остатку улице. Ширина саобраћајнице биће 6 метара, а пуног профила 13м. Улица ће добити и кишну канализацију, а како се вода не би задржавала на коловозу биће одрађен попречни пад од 2,5 %.

Давор Стевановић, шеф градилишта каже да ће преко два слоја тампона доћи два слоја асфалта, укупне дебљини од 12 цм, и да ће улица моћи да трпи максимално оптерећење предвиђено за овај део града. Нови асфалт ће добити и паркинг код бизнис центра, док ће тротоари бити од бехатон коцки.

Радове у Француској улици изводи предузеће „Путеви“ из Пожеге, док су на реконструкцији Улице Вука Караџића, која се паралелно ради, ангажовани радници предузећа „Ратко Митровић“ из Чачка. Почетна вредност радова по пројекту је 12 милиона динара за Француску и 9 милиона за Улицу Вука Караџића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up