Стопића пећина поново најзанимљивија туристима

Пре почетка летње сезоне на Златибору, једно од места које је у претходној години било најпосећеније – Стопића пећина, бројала је 20.000 посетилаца мање него у претходној години. У јулу се то изменило, каже Јован Павловић из ТО Златибор. До прошле седмице број оних који су посетили ово необично лепо природно благо скоро се изједначио са бројем посета у истом месецу претходне године, да би претпрошле недеља само у једном дану број гостију досегао 2.000! Дневне посете радним данима варирају од 1.300 до 1.400 гостију тако да ће до краја године бити премашен прошлогодишњи рекорд.

Једина невоља у свему овоме јесте што на паркинг простору нема довољно места за све који долазе. Наиме, година оваква каква јесте спречила је да се изведу планирани радови на приступном путу и проширењу паркинг простора, али ће то бити исправљено.

Ово необично лето довело је доста гостију и на друге занимљиве златиборске локалитете, а Гостиље је посећеније него што је било претходних година. Изузетно лепо уређено, чисто, са доста садржаја за децу и одрасле, постало је занимљиво не само због свог водопада већ због свеукупне слике. Тако је и са многим другим местима која су до сада била неоткривена за туристе, кажу у ТО Златибор, потврђујући оно што мештани знају – да је Златибор леп у сваком свом кутку и да су његов ваздух и предели лековити за душу и тело.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up