Субвенције за побољшање енергетске ефикасности – креће подношење захтева

Пожега – Након избора фирми које ће изводити радове, грађани општине Пожега ће од следеће седмице моћи да конкуришу за субвенције у радовима на побољшању енергетске ефикасности својих стамбених објеката.

Општинска комисија за реализацију мера санације породичних кућа и станова је констатовала да су сви законски услови испуњени и да од понедељка 18. јула, грађани могу подносити захтеве за субвенције.

Практично, грађани могу конкурисати у области замене столарије, термичке изолације објеката, набавке и инсталације котлова на прирпдни гас или биомасу као и замену постојеће или изградњу нове цевне мреже, грејних тела и пратећег прибора, набавку и уградњу топлотних пумпи и набавку и уградњу соларних колектора.

Удео средстава подстицаја износи максимално 50 % од вредности укупне инвестиције са ПДВ-ом по појединачној пријави односно до максималног износа који је предвиђен за сваку меру појединачно.

Комисија напомиње да неће бити прихваћени трошкови радова, набавка материјала и опреме који настану пре првог обиласка комисије за преглед и оцену поднетих захтева за суфинансирање пројеката енергетске ефикасности.

Конкурс за субвенције у области повећања енергетске ефикасности у Пожеги, траје 30 дана, односно до 17. августа.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up