Суфинансирање програма активне политике запошљавања

Пожега, 12. март 2020. – Општина Пожега са 1 500 000 динара ове године учествује у суфинансирању програма активне политике запошљавања Националне службе за запошљавање. Овим средствима подржаће програм за самозапошљавање и програм стручне праксе.
Поред та два програма, Национална служба запошљавања, представила је, јуче у Пожеги, још 11 јавних позива/конкурса расписаних за ову годину.

Представници медија и 40-ак послодаваца упознали су се и са новинама које важе од ове године, а једна од њих је и на програму приправника са високим нивоом квалификација, где више не постоји период чекања од 6 месеци на евиденцији НСЗ, већ студенти одмах након завршених студија могу кренути са радом код послодавца, уколико имају просек изнад 8,5.

Марица Дрндаревић, саветник на пословима запошљавања у испостави НСЗ у Пожеги, се нада да ће програми запошљавања знатно утицати на смањење броја незапослених лица. Током прошле године, кроз сличне програме, било је ангажовано преко 50 особа. У њиховој евиденцији тренутно је 1387 Пожежана који траже посао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up