Суве славине у појединим деловима наше општине

Пожега / Ариље – Због мањка воде у резервоарима и данас су суве славине у делу Расне, Узића, Радоваца и Горјана. Из истог разлога рзавска вода не стиже ни до потрошача у Тометном Пољу, Јежевици и Душковцима. Из ЈКП „Наш дом“ кажу да се сусрећу са два проблема која утичу на водоснабдеване, смањеном количином воде коју добијају из Фабрике воде из Ариља и истовремено повећаном потрошњом.

Миљко Краговић, дирекор ЈКП, апелују да се вода, у делу оптине где је има, наменски троши и каже да се становницима који немају воду она допрема цистернама.

Пројектована количина воде коју Пожега може да добије из Рзава је 200 л/с, док у овом тренутку ка нашој општини иду 84 секундна литра. Низак водостај реке Рзав на водозахвату приморао је фабрику воде из Ариља да још у петак смањи испоруку воде ка општинама. Количина коју сада добијамо, ако би се наменски трошила, била би довољна да подмири потребе свих потрошача. Уместо тога, због веома велике потрошње и коришћења воде за заливање поједини делови општине сада су без воде.

И из фабрике воде „Рзав“ апелују да се вода користи само за пиће и одржавање личне хигијене. Како ниво Рзава и даље опада Зоран Бараћ,  директор фабрике воде у Ариљу, наглашава да је, док не буде обилнијих падавина, неопходно штедети воду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник