Свечана промоција дипломаца ФТН Чачак

Чачак – На Факултету техничких наука у Чачку у суботу 19. јуна 2021. године приређена је свечаност поводом промоције и доделе диплома 61. генерацији студената струковних студија и 46. генерацији дипломаца академских струдија који су дипломирали у школској 2019/2020. години.

У свечаном амбијенту на платоу испред Факултета, у поздравном обраћању дипломцима, у име деканског колегијума и колектива ФТН честитку је упутила декан Факултета проф. др Данијела Милошевић. У осврту на историјат високог образовања у Чачку декан Милошевић је рекла да је ова година посебно важна за високо образовање у Чачку јер како је навела, са овом генерацијом дипломаца обележава се јубиларних 45 година постојања и рада Факултета техничких наука у Чачку и 60 година високог образовања у Чачку.

– Постојање високог образовања у Чачку у области техничких наука дало је очекивани допринос развоју индустрије не само у Чачку, већ у читавој Србији, на просторима некадашње државе Југославије и ван њених граница – рекла је проф. др Данијела Милошевић.

Декан је додала да академску породицу Факултета техничких наука у Чачку Универзитета у Крагујевцу чини око 2500 студената академских и струковних студија који се образују на једном од преко 20 студијских програма на свим нивоима студија: од основних струковних и академских до докторских академских студија истичући да је циљ ове велике академске породице да се стално прате савремени трендови у пословању и да се образују квалитетни кадрови који ће одговорити на потребе привреде.

Свечаности је присуствовали ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић и проректор проф. др Драган Ђурчић. Ректор Филиповић честитао је дипломцима и рекао да Факултет ради на томе да студенти стекну што више праксе  јер ће им то, како је навео, омогућити брже запошљавање. Такође, према речима ректора, добрим резултатима студената и Факултета доприносе атрактивнио студијски програми из облати информационих технологија, електротехнике, машинства.

У протеклој школској  години на основним, интегрисаним и мастер академским студијама дипломирало је укупно 174 студента, а на основним, специјалистичким и мастер струковним студијама диплому је стекло 177 студената.

У име награђених студената генерацији се обратио најуспешнији међу дипломцима – Михаило Кнежевић, дипломирани инжењер електротехничког и рачунарског инжењерства, модул, Рачунарско инжењерство који је у току студија остварио просечну оцену 9,76. Михаило је добитник награду из Фонда „Миливоје Урошевић“ која му је раније уручена и која  се традиционално додељује најбољем у генерацији.

У име студената ФТН честитке је упутила студент продекан Милица Ђоковић.

На свечаности је има руководства града Чачка говорио помоћник градоначелника Мирослав Петковић и том приликом поред осталог рекао:

  • Постојање Факултета техничких наука је привилегија за град Чачак који је постао пожељно место за инвестиције, отварање компанија и  бројних представништва домаћих и иностраних фирми. Такође, захваљујући кадровима који се образују у овој установи, доприноси се перспективнијем развоју централне и западне Србије, где готово да нема фабрике у којој није запослен инжењер са чачанског ФТН-а- навео је Петковић.

Дипломиране студенте академских и струковних студија промовисала је декан проф. др Данијела Милошевић, а дипломе су уручивали професори са студијских програма на којима су дипломирали.

У лепом амбијенту, дипломци-носиоци ленти ФТН искористили су прилику да један од најважнијих тренутака у њиховим животима овековече фотографијама. У пријатној атмосфери свечаност су извођењем музичких нумера употпунили ученици чачанске Музичке школе „Др Војислав Вучковић“: Давид Јовановић, Ленка Вујанић, Софија Лазовић, Милош Љујић уз клавирску пратњу Владимира Ратковића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up