Светски дан туризма

Поводом Светског дана туризма грађани ће данас и сутра моћи бесплатно да посете више од 80 туристичких атракција у Србији. Слободан улаз биће у музеје, тврђаве, пећине, али и локалитете на отвореном. У нашем крају за све посетиоце се неће наплаћивати улаз у Потпећку пећине данас до 18 сати.
У бележавање овог датума укључили су се и Народном музеј у Ужицу и Стопића пећини на Златибору где се улаз неће наплаћивати. Данас ће и вожња Голд гондолом бити бесплатана, али улазака у Мећавник и данас и сутра. Оба дана за фотографисање ће  у станици Мокра гора бити отворен воз  „Носталгија“ у периоду од 16-17 часова.

Овом акцијом додатно ће се посетиоцима приближити бројни туристички локалитети Западне Србије, иако туристички радници већ имају разлога за задовољство. Упркос епидемији корона вируса на Златибору је протекла сезона била рекордна по броју забележених ноћења. Владимир Живановић, директор То Златибор каже да тренутно на овој планини борави око 10 000 посетилаца радним данима, а викендом до 15 000. Златиборци желе да додатно обогате понуду, па је у плану још неколико крупних инвестиција на овој планини…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up