Сви заједно за „дневни боравак“

Пожега – Кућа у којој је смештено Друштво за церебралну и дечју парализу постала је последњих година други дом за скоро 90 пожешких породица. Ту се окупљају, друже али и изводе различите активности које помажу социјализацји и рехабилитацији њихових чланова.

“Сви ти људи, а то је 89 породица сада, то су суграђани наши којима треба помоћи на адекватан начин. С тим да се ово Друштво шири, како смо медијски сада јако активни, много људи је чуло и много деце се пријављује. Од јула месеца, ја мислим да је десетак нових чланова дошло. Петнаест, двадесет чланова дневно пролази кроз Друштво”, каже Љиљана Савић Словић , председница Друштва. Као неопходан део рада Друштва је организовање Дневног боравка који би био лиценциран, што подразумева и запошљавање стручних радника.

Како би јавност, али и доносиоци одлука о финансирању рада Дневног боравка били довољно информисани о значају овакве врсте рада Друштво за церебралну парализу у сарадњи са удружењем Форца покреће кампању у нашем граду. Поред медијских наступа планирано је и присуство волонтера Друштва на сутрашњој утакмици КК Слога Maya Consulting од 17:45, каже Мирослав Тамбурић из Форце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник