Телефон у страну, пут у првом плану

Пожега – Данас је на градском тргу у Пожеги Техничка школа „Радоје Љубичић“ из Ужица у сарадњи са Полицијском станицом у Пожеги спровела акцију под називом „Телефон у страну, пут у првом плану“. У изјави за наш радио професор Милош Милутиновић каже да су ученици саобраћајног смера дошли у Пожегу са циљем да грађане едукују да употреба мобилних телефона у вожњи представља озбиљан ризик. Она омета пажњу током управљања возилом визуелно јер скреће поглед са пута, моторички јер руке нису на волану и мисаоно тако што скреће мисли од вожње.

Николина Јојић, ученица треће године на саобраћајном смеру каже да овај образовни профил треба да уписују и девојчице а не само дечаци. „Ја сам била баш чврсто решена да упишем овај смер, јер ја немаравам да даље настаљам саобраћај и због тога сам и уписала овај смер, јер већ имам неко знање за даље“. Николина истиче да поштује правила којих се треба придржавати у саобраћају, али и да едукује људе из своје околине.

У наставку акције уследила је подела пропагандног материјала и селективна контрола саобраћаја уз упозоравање возача да не користе мобилне телефоне током вожње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up