Тендер за израду Просторног плана подручја посебне намене за реализацију пројекта регионалног пречишћавања отпадних вода

Пожега – Управа за заштиту биља расписала је тендер за израду Просторног плана подручја посебне намене за реализацију пројекта регионалног пречишћавања отпадних вода на територији Пожеге, Ужица и Ариља, са проценом утицаја на животну средину.

Како је наведено, израда просторног плана подручја посебне намене представља део активности у оквиру реализације пројекта „Регионални пројекат управљања отпадним водама за Златиборски и Моравички округ”, за чије праћење је задужена Републичка дирекција за воде.

Иначе, претходних година анализиране су четири варијанте за пројекат Регионалног система за пречишћавање отпадних вода за Затиборски и Моравички округ, од децентрализованог до потпуно централизованог система.

У разматрање за реализацију ушле су две, прва по којој би четири општине: Ужице, Пожега, Ивањица и Ариље имале централно постројење за пречишћавање отпадних вода, а Косјерић своје локално и друга варијанта, где би три локалне самоуправе: Ужице, Пожега и Ариље биле прикључене на регионално постројење, док би у том случају, Ивањица и Косјерић имале засебна постројења.

Очигледно је усвојена друга варијанта.

Вредност целокупне инвестиције решавања отпадних вода у свих пет поменутих локалних самоуправа је око 69 мил ЕУР.

Тендер за израду просторног плана истиче 10. јуна.

ИЗВОР: еКапија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up