Традиција и топлина у срцу планина

Ужице – Туристичка организација регије Западна Србија основана је 2006. године ради развоја и унапређења туризма и очувања туристичких вредности. Окупља 12 општина у свом саставу, међу којима се налази и општина Пожега. Западна Србија је прожета мањим урбаним центрима, руралним пределима са идиличним туристичким локалитетима, као и планинама које чине основ туризма ове регије. Централни идентитет регије је откривање живота у традицији и природи, што се у ово доба пандемије показало као веома привлачно туристима који одлазе у природу и склањају се од градских гужви и контаката, рекао је за наш радио директор Туристичке организације регије Западна Србија Мирослав Рађен.

Како каже Рађен најзначајније туристичке локације су везане за планински туризам и односе се на Овчарско-Кабларску клисуру, Златибор, Тару, Златар, Голију али и Тометино Поље у нашој општини, које у будућности има добре предуслове за развој туризма. Западна Србија се добро снашла када је у питању „туризам у доба короне“. Сасвим су солидне посете целој регији, имајући у виду ситуацију са пандемијом светских размера, а велика помоћ су и ваучери за субвенционисани одмор, који се могу користити за плаћање услуга смештаја у трајању до најмање 5 дана.

Након што је у два наврата, до краја фебруара, подељено 160 000 ваучера држава је одлучила да  подели још 400.000 ваучера за одмор у Србији за ову годину и на тај начин додатно помогне грађанима да обезбеде себи одмор, а истовремено да то буде подстицај и домаћем туризму, додао је Рађен.

ФОТО: Туристичка организација Златибор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up