Трибина Удружења ветерана и ратних инвалида

Пожега, 9. март 2020. – Удружење ветерана и ратних инвалида ратова од 1990. до 2001.године за Златиборски округ организује у среду трибину у Пожеги. На овом скупу учествоваће чланови владине Радне групе и покушати да дају одговоре на најважнија питања која се тичу учесника оружаних сукоба на простору некадашње заједничке државе. Предвиђено је да једна од теме буде начин исплате ратних дневница. Расправљаће се и о Закону о правима бораца који је усвојен крајем фебруара, а ступа на снагу почетком 2021. године.

Раденко Ера Вишњић, председник удружења за Златиборски округ и председник Савеза удружења ветерана и ратних војних инвалида отаџбинских ратова Србије, каже за Пожега радио, да ће на трибини у Пожеги бити речи и о правима из борачко-инвалидске заштите која су у надлежности локалних самоуправа.

Почетак трибине је у среду од 18 сати у великој сали Скупштине општине Пожега. Тачан број ветерана и ратних инвалида у Србији још није прецизно утврђен, а према подацима удружења бораца на подручју Златиборског округа их је око 65 000, а у целој Србији око 250 000.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up