„Троугао туге“ отвара турнеју Слободне зоне у Пожеги

Пожега – Победник прошлогодишњег Канског фестивал филм „Троугао туге“ отвара вечерас програм 17. турнеје Слободне зоне у Пожеги. До краја месеца биће приказано 7 документарних  и играних филмова који су били изузетно запажени на глобалној ангажованој филмској сцени.  Публика ће бити у прилици да погледа филмове који су освајали највеће награде или су показали изузетан потенцијал код публике и критике од Берлина до Кана и других великих светских филмских манифестација. Филмови су на програму средом и четвртком током три седмице, док ће последња пројекција бити у петак 28. априла. Сви почињу од 20 сати, а улаз се неће наплаћивати.

Из Спортско-културног центра најављују и да ће, након аматерског позоришта, под својим окриљем ускоро имати и Градски хор. Аудиција је заказана за четвртак 4. маја, каже Срђан Стевановић дирекор СКЦ-а.

“Овог пута је званично и дефинитивно да и ми оснивамо градски хор. Кренули смо и са аматерским позориштем пре шест година, па смо дошли већ до седме представе и пропутовали смо и по Србији. Сигуран сам да ће и наш хор привући велику пажњу не само кад је Дан општине, обележавање Нове године или неког празника. Идеја нам је да укључимо што више наших суграђана, да се људи забаве, друже и да квалитетно проводе слободно време. Позивамо све заинтересоване на аудицију 4. маја, то је у четвртак. Кад кажем аудиција, не треба то нико да схвати преозбиљно. Битно је да има основе слуха да може да погоди тон и уклопићемо све у хор. Сигуран сам да ћемо направити хор који ће заживети. Старосно ограничење је 15 година, јер и глас мутира негде између осмог разреда и прве године, а што се тиче горње границе то нема, и пензионери су позвани”, истиче Стевановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up