Туристи верни Златибору и овог лета

Златибор – Да је овог здравствено неповољног лета најбезбедније одмарати се у Србији схватио је велики број грађана, па је Златибор, према расположивим подацима, био изузетно посећен у другој половини летње сезоне. Понуда златиборских туристичких посленика обиловала је садржајима, међу којима је и прилично нових. Током августа на планини је дневно боравило и до 27 хиљада гостију, који су поред квалитетне услуге у смештајним објектима уживали у баштама кафића и ресторана, једнодневним излетима и бројним атракцијама.

Поједини локалитети су већ крајем августа оборили рекорд у броју посета у односу на прошлу годину. Тако је Стопића пећину током августа посетило 45 000 туриста, а од почетка године укупно 90 600, чиме је оборен прошлогодишњи рекорд који је износио 89 000 посета.

Дино парк је овог лета, а посебно у августу, премашио број посета у односу на исти период претходне године. Томе је, пре свега, допринео сам положај парка који своје атракције базира на отвореном простору, као и нови садржаји који су намењени одраслима.

Велико интересовање посетилаца привлачи и новоотворени тематски парк „Ел Пасо Сити“, каубојски град на Водицама. У овом парку, где се посетиоци осећају као у правом вестерн филму,  уживало  је више десетина хиљада туриста,  што га већ сада, после само четири месеца рада, чини једним од најпосећенијих локалитета на планини. Велику посећеност остварили су и планински центар Торник, водопад у Гостиљу, Музеј “Старо село“ у Сирогојну, Авантура парк у центру Златибора.

Одличне резултате златиборског туризма потврђује и висока попуњеност хотела и приватног смештаја, која је током августа достизала и 90 одсто у појединим објектима. Очекивано, најбројнији су били домаћи гости, затим из Босне и Херцеговине, а одмарао се овде и мањи број туриста из Русије, Немачке и Француске. Пословањем у том летњем месецу задовољни су власници ресторана и кафића  који су, уз поштовање свих епидемиолошких мера, успели да услуже велики број гостију, захваљујући пространим и лепо уређеним баштама.

С обзиром да су радови у центру Златибора већ током августа били при крају, велики број гостију уживао је у новом изгледу Краљевог трга, а бројни туристи могли су се срести на Шуматном брду, крај извора Око, на видиковцима Градина, Обадово брдо, Чукер… Пропланци и шуме Златибора врвели су од знатижељних и природе жељних гостију, који су освежење од августовских врућина проналазили у хладовини борова, потоцима, вировима и купалиштима у околини. Поред умирујућих пејзажа, богате туристичке понуде и великог избора активности, топли осмеси и добродошлица домаћина овог лета уверили су бројне госте Златибора да је и током неизвесног периода, какав је иза нас, Златибор био и остао њихова оаза мира и одмора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up