У Мачкату се спремају за Пршутијаду

Мачкат – У златиборском селу Мачкат од 1. до 3. марта оржава се 22. Пршутијада. На Сајму сувомеснатих производа своје умеће приказаће локални произвођачи из Мачката и Качера. Организатори се труде да одрже традицију и негују и унапреде Пршутијаду. Чине додатне напоре да се ова манифестација шири и да има што више гостију са стране, како у такмичарском, тако и у гостујућем програму. Невена Кутлешић из Привредног друштва за развој пољопривреде „Златиборски еко аграр“ позива слушаоце нашег радија да посете Мачкат, пробају, али и купе нешто од изложених производа. Најсрећнијег госта очекује награда.

Манифестацију ће и ове године пратити културно-уметнички програм. Првог дана ће наступити Удружење грађана за неговање традиције „Златибор“, а другог дана деца из Основне школе „Миливоје Боровић“ из Мачката.

На Пршутијади ће по први пут учествовати и ученици средње Угоститељско-туристичке школе из Чајетине који ће на свом штанду представити своје знање и умеће у аранжирању сувомеснатих производа.

ФОТО: Туристичка организација Златибор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up