У ОШ „Петар Лековић“ се прилагођавају епидемиолошкој ситуацији

Пожега – За почетак нове школске године у условима епидемије коронавируса припремљено је „неколико модела реализације наставе“ и наша школа је спремна да се прилагођава епидемиолошкој ситуацији казао је гостујући у нашем јутарњем програму Драган Перишић, директор Основне школе „Петар Лековић“ и додао да је сугерисано професорима и учитељима да дају што више оцена, како би на сваком кораку деца могла да се искажу и како би било прегледније њихово савладавање градива.

Додао је и то да ће се настава изводити уз епидемиолошке мере, те ће ђаци носити маске, по само један ће бити на четири квадратна метра у учионици са максимално 15 ученика. Он је казао да ће се радити по сменама, те ће први и други разред имати четири часа и завршаваће до 11 сати, а онда долазе ученици трећег и четвртог разрада и у школама остају до 14 часова.

После њих, у школу долазе ученици петог и шестог разреда и своја четири часа завршавају до 17 сати, а након њих долазе ђаци седмог и осмог разрада и остају до 20 часова. Сви они имају по четири часа која трају по 35 минута и редовне одморе, а између сваког блока наставе је око 20 минута за дезинфекцију пре доласка наредне смене ђака.

Они који су болесни или им је неко у породици заражен, остају код куће и имају онлајн наставу. У основној школи „Петар Лековић“ на прозивци првог септембра наћи ће се 95 нових ђака што је просечан број првачића у односу на претходне године, додао је Перишић.

Комплетан разговор са Драганом Перишићем можете чути кликом на стрелицу доле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up