У Пожеги 23 323 гласача имају право одлучивања на референдуму

Пожега – Референдум ће у Србији бити организован у недељу, 16. јануара 2022. а питање гласи: „Да ли сте за потврђивање акта о промени Устава Републике Србије?„. Скупштински Одбор за уставна питања и законодавство одлучио је и да понуђени одговори буду ДА и НЕ, а гласаће се од 7.00 до 20.00.

Референдум ће бити организован по Новом закону о референдуму и народној иницијативи, тако да за његов успех неће бити потребно да изађе 50 одсто уписаних бирача. Републичка изборна комисија (РИК) доставила је грађанима информације о променама које се предвиђају Актом о промени устава.

Акт о промени устава искључиво се односи на правосуђе и њиме се не мењају други делови Устава, предвиђају се додатне уставне гаранције независности судства и судија, гарантује се стабилност судске функције и утврђује да је највиши суд у Србији Врховни суд.

 Упутством је одређен начин чишћења и дезинфекције гласачког места које мора бити очишћено, дезинфиковано и проветрено најмање 24 часа пре дана гласања, дефинисана је процедура током гласања као и услови заштите од короне, а утврђена су и правила за гласање ван гласачког места, казала је за наш радио Драгана Милановић заменица председника Општинске изборне комисије.
Она додаје да ће у Пожеги бити отворена 53 гласачка места а право гласа има 23 323 гласача на територији наше Општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up