У Пожеги покренута два пројекта усмерена на управљање отпадом

Ужице – Општина Пожега је ове године покренула два пројекта усмерена на управљање отпадом. Најпре је под називом “Одвајамо” покренута кампања за примарну селекцију отпада. Како би се омогућила рециклажа дела отпада и на тај начин смањиле количине које завршавају на депонијама, грађанима су испоручене бесплатне канте, а на местима већ постојећих контејнера постављени су нови у плавој и жутој боји намењени за одвајање сувог отпада и стакла.

Други пројекат односи се на депонију у Годовику где се изводе радови на санацији, затварању и рекултивацији. Током ове године, у оквиру прве фазе радова, врши се прерасподела масе отпада. Од 2,5 хекатара слободне површине која ће се добити, део величине 7000 м2 је намењен за трансфер станицу.

Све то ће допринети лакшем управљању отпадом и издвајању веће количине секундарних сировина, а уједно омогућити да депонија Дубоко, где отпад из нашег краја завршава, има дужи животни век. Већ су приметни неки помаци, али за већи ефекат ових пројеката потредно је још труда и времена, каже директор Регионалног предузећа за управљање отпадом “Дубоко” Момир Миловановић.

ФОТО: Ненад Ковачевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up