У Пожегу стигле нове дозе вакцине против грипа

Пожега – У новој испоруци из Завода за јавно здравље у Ужицу, Пожега је добила још 500 вакцина против грипа. На вакцинални пункт су стигле четворовалетне VAKSIGRIP вакцине којима се могу заштитит и становници старији од 65 година.

Како су саопштили из Завода за јавно здравље, вакцинација против грипа се препоручује трудницама и старијима од шест месеци живота са хроничним болестима, особама  са ослабљеним имуним системом, оболелима од малигних болести, као и члановима породица особа која су под повећаним ризиком а којима је контраиндиковано давање вакцине.

Такође, вакцинација против грипа препоручује се и особама смештеним и запосленим у геронтолошким центрима, социјално – здравственим установама, као и здравственим радницима.

Вакцина против грипа може се дати истовремено са вакцином против COVID-19, при чему се вакцине дају у различите екстремитете. Како би добили сезонску вакцину против грипа грађани се морају најпре обратити лекару у Дому здравља Пожега, где ће добити налог за вакцину, а потом отићи на вакцинални пункт који се налази у Градској галерији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник