У Србији још 312 заражених COVID-om 19, три особе преминуле

Београд – Према подацима од 15 сати, у Србији је заражено још 312 особа у последња 24 сата. Укупно потврђених случајева је 6.630, објављено је на сајту COVID-19.rs.

У односу на јуче преминуло је још троје људи, па је укупан број преминулих 125. Проценат смртности је 1,89 %. Хоспитализовано је 3.867 пацијената.

До 15 часова у Републици Србији тестирано је укупно 41.812 особа која су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. У последња 24 сата тестирано је 3 111 пацијента. На респиратору је шест особа. Укупан број излечених грађана је 870.

Влада Србије саопштила је које ће мере, донете како би се спречило ширење коронавируса, бити ублажене.

Грађани старији од 65 година моћи ће од сутра да излазе у шетњу уторком, петком и недељом у трајању од пола сата, једна је од нових мера које је усвојила Владе Србије, у складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке.

Пензионери ће пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18 часова до један сат иза поноћи, највише шест стотина метара од места становања.

Зелене пијаце од сутра су поново отворене, уз обавезну примену свих мера заштите против ширења коронавируса, саопштила је владина канцеларија за сарадњу с медијима.

Од сутра је такође дозвољен рад послодавцима из области пружања услуга, попут ауто-механичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало – књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up