У Србији нових 96 позтивних на COVID-19, једна особа преминула

Београд – У последња 24 часа регистровано је још 96 заражених коронавирусом, од 4 795 тестираних. Преминула је једна особа.

У Републици Србији је до 15 часова 5. јуна 2020. године регистрован укупно 11 667 потврђен случај COVID-19. Укупан број тестирани у нашој земљи је 266 061. Тренутно је хоспитализовано 390 особа, док је на респиратору тренутно 12 пацијената. Преминула је једна особа од последица коронавируса, тако да је укупан број умрлих 247. Проценат смртности је 2,12 одсто.

Кризни штаб донео је одлуку да више нема ограничења броја људи када је у питању окупљање на отвореном простору, рекла је епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић. Она је нагласила да на отвореном простору мора да се примењује превентивна мера физичке дистанце – удаљеност минимум од једног метра.

„Што се тиче затвореног простора максималан број биће 500 особа, уместо 100 колико је било дозвољено“, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић

Имунолог Срђа Јанковић рекао је за РТС да потенцијал вируса за нова разбуктавања постоји докле  год постоји  осетљива популација.

Колико год измерили да смо се приближили неком прагу колективног имунитета, ми смо од њега веома далеко, указао је Јанковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up