У Србији у последња 24 сата 222 новозаражене особе, умрло шест пацијената

Београд – Према последњим информацијама у Србији је у последња 24 часа од коронавируса преминуло још шест особа. У питању су по три особе мушког и три женског пола. Укупан број преминулих је 168. Проценат смртности је 1,98%. На територији Србије, у последња 24 сата, тестирано је 5 446 особа, а укупан број тестираних у Србији је 73 363. Број заражених особа је 8 497. Тренутно је хоспитализовано 2 517 особа. На респиратору се налази 79 пацијената. Број излечених особа је 1 260.

Од данас, 28. априла, паркови и шеталишта могу бити отворени, а они који се налазе у њима морају бити на одговарајућем растојању.

Од данас дозвољени су тренинзи на отвореном. Видећемо накнадно шта се може учинити за спортове на затвореном, врло брзо ће бити донета и та одлука, каже епидемиолог Бранислав Тидоровић.

Од 4. маја омогућава се градски превоз у Новом Саду и Крагујевцу, а од 8. маја у Београду и Нишу уз забрану коришћења клима-уређаја.

Од 4. маја железнички и друмски међуградски саобраћај могу бити успостављени уз поштовање свих правила.

Од 4. маја могу радити ресторани и кафићи на отвореном уз поштовање дистанце, а у затвореном уз поштовање свих мера заштите.

Од 8. маја могу почети са радом тржни центри.

Од 11. маја почеће да раде вртићи и продужени боравак у школама. Тиме смо хтели да изађемо у сусрет родтељима који немају где да оставе децу а који морају да раде, додаје Тиодоровић.

Од 18. маја авио-превоз ће бити могућ према препорукама светских и европских агенција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up