У току реконструкција пута Пожега-Косјерић

Пожега – После скоро пола века, руинирана и важна саобраћајница, пут од Пожеге до Косјерића, биће потпуно реконструисана.

Радови увелико трају, а највећи изазов за грађевинце је подизање гравитационог зида у чијем је саставу 500 кубика бетона.

Пут дужине 22 километра обнавља турска компанија „Екпет“, вредност радова је 1,9 милијарди динара. Посао ће потрајати до краја лета наредне године. Носилац посла су „Путеви Србије“, новац је обезбеђен од Европске инвестиционе банке. Након спроведеног међународног тендера посао је добила поменута фирма из Турске.

Локални путеви у овом делу Србије важни су као веза између градова, али и због приступа деоници ауто–пута од Прељине до Пожеге, која је у изградњи.

Посао обухвата санацију коловоза, подконструкције, унапређење система дренаже, израду коловоза на приступним путевима, постављање бетонских ивичњака, радове на мостовима и пропустима, постављање саобраћајне сигнализације и путног мобилијара, електрорадове и санацију железничког колосека и коловоза на раскрсници железничке пруге и пута.

ИЗВОР: Новости
ФОТО: С.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up