У току три Јавна конкурса са подстицање запошљавања

Ужице – Општина Пожега и Национална служба за запошљавање расписали су 5. јуна три Јавна конкурса са подстицање запошљавања у овој години. У свом буџету наша општина определила је за ове намене 1 500 000 динара, а Министарство за рад и запошљавање и Национална служба још  1 485 000 динара.

Најкраћи рок за пријаве има позив за Јавне радове за особе са инвалидитетом који је отворен до 19. јуна. Он је намењен послодавцима који могу ангажовати незапослена лица на пословима у области социјалне заштите и хуманитарног рада, културне делатности, одржавања и обнављања јавне инфраструктуре или одржавању и заштите животне средине и природе. Максимална дужина трајања јавног рада је четири месеца, а висина накнаде за обављен посао биће до 22.000,00  месечно.

Још једна позив намењен је послодавцима, а за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, где између осталих спадају млади до 30 година старости без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, особе са инвалидитетом и незапослени који се налазе на евиденцији незапослених дуже од 12 месеци. Рок за пријаву на овај конкурс је 31. август.

Трећи позив се односи на незапослена лица која имају идеју за самостално отпочињање посла на територији наше општине. Субвенција се додељује у једнократном износу од 300.000 динара, односно 330.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, а не може се користити за покретање послова из области трговине или такси превоза, каже Радољуб Шуњеварић из НСЗЗ у Ужицу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up