Угаљ за пензионере, почеле пријаве

Пожега – Удружење пензионера наше општине почело је јуче да прима пријаве својих чланова за набавку угља „Пљеваљца“ по цени од 17 000 динара по тони. Овај износ се може платити на 6 односно 8 месечних рата у зависности од поручене количине угља, а услов је плаћена чланарина удружења за ову годину. Пријаве и уплата прве рате могу се извршити на благајни удружења од 8 до 13 сати. Јаков Марковић, председник Удружења пензионера се нада да ће током овог месеца имати и информацију о набавци огревног дрвата преко удружења. Уколико буде већег интересовања постоји и могућност куповине пелета на овај начин.

„За угаљ почињемо уплате. По 17 000 динара је по тони. До 2,5 т је на шест рата, преко 2,5 т је на 8 рата. Прва рата мора да се уплати и чланарина, а после сваког месеца се долази и плаћа на признаницу. За дрва, морам да поменем, да још нисмо добили од Шумске секције одобрење, нити знамо количину коју ће нам одобрити, нити цену, а има доста интересената. Ја се извињавам и молим да имају стрпљења, требало би негде око половине фебруара да знамо то. Данас и јуче су долазили неки, интересују се и за пелет, па ако буде још интересовања ми ћемо преко нашег представника за угаљ тражити да видимо колика је цена и какви су услови“, каже Марковић.

До краја овог месеца трабало би да стигне и правилник о одласку пензионера на рехабилитацију у бање и лечилишта Србије о трошку ПИО фонда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up