Упис деце у први разред почеће касније због ванредне ситуације

Пожега, 7. април 2020. – Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније.

Уместо уписа у школи, родитељи и други законски заступници сада имају  могућности да на порталу е-Управа електронским путем искажу интересовања за упис у одређену основну школу. Након дефинисања услова и рокова уписа првака, од стране Министарства просвете, родитељима ће електронском поштом стићи информација о датуму уписа, а затим ће на исти начин моћи да закажу термин за упис и тестирање. Како би родитељима олакшала упис првака Основна школа “Петар Лековић” ставила је на располагање и број телефона на који се могу добити сва појашњења и помоћ, каже директор школе Драган Перишић.

Ове године, одлуком Министарства просвете, а у складу са ванредним стањем у земљи, промењен је календар васпитно-образовног рада. Уместо пролећног распуста који је планиран од 13.до 20. априла, при чему би први радни дан био уторак 21. април, деца ће наставу на даљину имати закључно са четвртком 16. априлом. Слободни дани биће од Великог петка укључујући и други дан Ускрса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up