Упис у музичку школу „Војислав Лале Стефановић“

Ужице / Пожега – Претходних година у ово време вршене су припреме за пријемне испите у специјализованим образовним установама, што је био случај и са музичком школом „Војислав Лале Стефановић“ из Ужица, у којој се овај испит, до сада, полагао у два термина – мајском и јунском. Тако ће бити и ове године, али са малим изменама, које су условљене пандемијом коронавируса.

За разлику од претходних година, пријава ће се, овога пута, вршити попуњавањем формулара на сајту школе. Пријављивање кандидата за упис у припремни и први разред основне музичке школе, у одељењима у Ужицу и Пожеги, је у току и трајаће до 20. маја, каже Биљана Бакић, заменица директора ове школе, додајући да термин пријемног испита још увек није прецизиран.

Врата школе биће отворена за децу старости од седам и осам година, која желе да похађају припремни разред, као и деветогодишњацима који би да упишу први разред основне школе, сазнајемо од заменице директора музичке школе „Војислав Лале Стефановић“.

Школа поседује велики број инструмената, на којима се могу обучавати ученици, а уз школовање за инструменталисте постоји и одсек соло певања. Пријава за пријемни испит у средњу музичку школу је окончана, током марта и априла. Како каже заменица директора Биљана Бакић, пријемни испит ће бити одржан у просторијама школе, када прође опасност од епидемије коронавируса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up