Уређење парка природе на Савинцу

Пожега – Добра вест стигла је претходних дана за МЗ Висибаба, комплекс „Савинац“ и општину Пожега! Кроз пројекат Еупро плус одобрена су значајна средства у вредности од 210.000€ за уређење парка природе који је заштићен у заводу за заштиту природе Србије! За наведени конкурс аплицирали су општина Пожега и Туристичка организација општине Пожега.
Пројектом је предвиђена реконструкција, ревитализација и санација комплекса а ради се о парковским радовима, стазама, осветљењу, дечјим клупама и расвети.

Објекти који су руинирани биће реконструисани а предвиђена су два објекта за смештај за госте општине, објекат за свештена лица и парохијане и сала за семинаре, едукације, различите врсте конференција и догађаја каже директорка туристичке организације општине Пожега Наташа Брадоњић. Како је у периоду након Другог светског рата ово излетиште било омиљено за наше мештане, утицај пројекта на локалну заједницу самим завршетком наведених радова имаће јасан циљ да место као што је наш парк природе шаље директан позив свима од мештана општине до сваког посетиоца да своје слободно време искористе за боравак у комплексу, а пројектом ће се додатно обогатити туристичка понуда општине Пожега, додаје Наташа Брадоњић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up