Ускоро креће овогодишња акција „Динар на два динара“

Пожега – У наредних месец дана кренуће овогодишња акција „Динар на два динара“ у оквиру које ће захваљујући заједничким средствима грађана и локалне самоуправе бити асфалтиран велики број путева на сеоском подручју наше општине. Потписивање уговора са представницима месних заједница и група грађана који су се пријавили на јавни позив је већ завршено, а у наредном периоду очекује се избор извођача радова. Током прошле године асфалтирано је 38 деоница некатегорисаних путева, а за ову је одвојено још више средстава. Иван Бећић, директор ЈП „Развојна агенција“ , каже да су усвојени сви захтеви који нису реализовани прошле године, али да због великог интересовања ни ове неће успети да изађу у сусрет свим заинтересованим грађанима који су се одазвали на јавни позив.

Велика финансијска средства из локалног буџета одвојена су и за радове на путној инфраструктури у граду и приградским насељима. Бећић најављује и реконструкције више улица.

„Ми већ имамо потписан уговор са предузећем „Путеви“ из Пожеге и они имају одређен број праваца и улица у самом граду које реализују. Можемо рећи да смо већ реализовали и први путни правац, који је у Висибаби од Савинца до прве раскрснице. То је путни правац дужине 535м и могу рећи да је он реализован у целости. Отворили смо још један правац у Висибаби, а оно што је у припреми је Улица Манојла Смиљанића. То су све пројекти које изводи пожешко предузеће „Путеви“. У склопу тог уговора имамо и део пута за Стрмац, имамо Улицу Димитрија Туцовића и Улицу краља Милутина, тако да очекујемо у наредним данима отварање једног по једном путног правца и реализацију“, каже Бећић.

Према његовим речима поступак избора извођача за реконструкцију Улица 1300 каплара, Уче Димитријевића и Његошеве је у току, а у изради су пројекти за реконструкцију Улице Војводе Мишиће и Карађорђеве. Ускоро креће и наставак радова у Улици Краља Александра.
Нови коловоз и поллочани тротоаре биће све до раскрснице код Дома здравља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up