Ускоро почињу са радом предшколске установе у Годовику и Узићима

Пожега – Од фебруара следеће године почиње са радом издвојено одељење дечјег вртића у Годовику. Пре шест година Предшколска установе „Олга Јовичић-Рита“ започела је са сирењем своје мреже на сеоско подручје и та иницијатива је наишла на одличан одзив код родитеља, тако да данас у 4 издвојена одељења има преко 150 малишана. Целодневни боравци су организовани при школама у Здравчићима, Прилипцу, Горобиљу и Средњој Добрињи.

Поред тога ради и полудневна група у Тометином Пољу са скоро 20 малишана. Сада се сходно интересовању и потребама родитеља шире даље. У најави је отварање вртића у Узићима, али оно што је сада већ извесно је да ће од 1. фебруара издвојено одељење почети са радом у Годовику. Од септембра у том селу поново ради школа, а четири ђака која сада долазе ускоро ће добити појачање.

“Ми од 1. фебруара отварамо целодневни боравак у школи у Годовику за између десеторо и петнаесторо деце, бар како су родитељи на састанку потврдили. Амбијентални простор је опремљен. Знамо да је та школа била затворена и да је од 1. септембра почела са радом. Тамо имамо три, четири ученика и са овим предшколцима који ће бити од две године до поласка у школу то је једна заиста феноменална ствар”, истиче директорица предшколске установе Снежана Шљивић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник