Ускоро пружање услуга провере исправности прскалица и атомизера у Пољопривредној школи Љубо Мићић

Пожега – У оквиру проширене делатности Пољопривредна школа “Љубо Мићић” од марта следеће године почеће да пружа услугу провере исправности прскалица и атомизера за заштиту биља.

Потребна опрема је стигла од Министарства пољопривреде које је и даје сагласност за обављање ових послова. Пољопривредна школа ће тако постати једина установа на подручју Златиборског округа која ће бити верификована за пружање услуга провере исправности прскалица и атомизера. Директор школе Којо Бошковић каже да су до сада такве провере радили редовно на својој економији, за шта обучавају и своје ђаке, али да нису имали могућност да услуге пружају и осталим пољопривредним произвођачима. Опрема за обављање овог посла је покретна па је план да се од пролећа крене на терен. “То би се вероватно ишло од места до места, од општине до општине и радило би се по том питању. Имаћемо вероватно и подршку локалних самоуправа, нарочито када је у питању плаћање те услуге. Морамо покрити Златиборски округ, видећемо са локалним самоуправама, пољопривредним произвођачима, задругама, удружењима да све буде организовано”, каже Бошковић.

Он подсећа и да је законска обавеза произвођача да периодично испитују исправност прскалица и атомизера ради безбедности животне средине и самог производа који заштићују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up