Ускоро завршетак изградње централног градског водоводног прстена у Пожеги

Пожега – Током ове седмице треба да буде завршена изградња централног градског водоводног прстена у Пожеги. У току су радови на последњој деоници, у Југ Богдановој улици и тиме ће цео ужи део града бити опасан водоводним прстеном. То ће омогућити парцијална искључења воде потрошаћима у случају већег квара. ЈКП „Наш дом“ искористило је прилику да у том делу града замени и старе азбестно-цементне цеви.

„Оно што се тренутно ради на централном градском прстену фи 300 значи да сада имамо могућност да цео град не остаје без воде када долази до квара на градској водоводној мрежи, већ ће моћи по реонима да се гаси. А уједно је искоришћена прилика да се замене азбестно-цементне цеви које су се ту налазиле и да се одраде нови прикључци. Доста је било проблема кад су извођени радови, али све је превазиђено и надамо се да ће ове седмице све бити завршено“, каже Миљанка Филиповић из Јавног комуналног предузећа. По завршетку радова на постављању градског водоводног прстена, на потесу поред нове цркве  приступиће се уређењу тротоара који је због радова раскопан и подизању новог дрвореда.

Иако ова зима за сада није донела ниске температуре које би проузроковале пуцање водоводних цеви из ЈКП кажу да кварова свакодневно има, а тренутно највише на сеоском подручју. Још једном апелују на потрошаче да заштите водомере од измрзавања, а у објектима које не користе и не греју током зиме да испразне цевоводе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник