Усвојен буџет Општине Чајетина за 2024. годину

Чајетина – Најзначајнија тачка о којој су одборници дискутовали је свакако била усвајање буџета за 2024. годину у износу од непуних четири милијарде динара (3.931.000.000,00), што са инвестицијама које спроводимо кроз пројекте компензација са инвеститорима води ка буџету од преко пет милијарди динара. Настављамо са већ започетим инфраструктурним улагањима, пре свега у путну инфраструктуру, како на Златибору, тако и у Чајетини и сеоским месним заједницама. И сада се интензивно ради, а следеће године настављамо изградњу магистралног водовода Сушичка врела, изградњу црпне станице и резервоара, као и изградњу водоводне и канализационе мреже на територији читаве општине, рекао је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић након одржане 41. скупштинске седнице.

Наредне године ће бити настављени радови на изградњи вртића на Златибору, који ће бити завршен до краја наредне године, чиме ће се елиминисати листа чекања која сада постоји, додао је Ђурић, а радиће се и на изградњи јавне расвете, спортских терена и дечијих паркова, уз капиталне инвестиције које ће бити започете у наредној години. Ту, пре свега, мислим на изградњу фудбалских терена иза хотела Торник, као и на припремне радове и израду пројектне документације за изградњу гондоле од Златибора до Прибојске Бање, као и на изградњу голф терена за шта ће наредне године бити урађена пројектна документација, а ако временски услови дозволе, почеће и припремни радови.
Ђурић је нагласио да су усвојени планови рада свих општинских јавних предузећа и установа за 2024. годину, а продата су и два плаца на претходно расписаном јавном огласу,  усвојене су још четири одлуке о уређењу грађевинског земљишта средствима инвеститора на изградњи неких саобраћајница, као и на завршетку радова на управној згради гондоле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up