Ужице Престонице културе Србије

Ужице – Ужице сутра од Чачка преузима титулу Престонице културе Србије. Возом културе у 13 сати стићи ће део званица, представници града Чачка, Министарства културе, културних институција и медија. Гости ће прошетати градском плажом до Хидроцентрале под градом. Уследиће програм у згради Народног позоришта и након тога свечана церемонија отварања „Празника светлости„ на Градском тргу. Окупљенима ће се обратити лучоноше са пет важних локација за Ужице, из неолитског насеља Стапарк, манастира Рујан, са Старог града, Кадињаче и Хидроцентрале, а наступ ће имати Симфонијски оркестар и Хор РТС-а, каже Бранислав Митровић председник Скупштине града Ужица и координатор овог великог пројекта. За петак, 22. март, најављен је концерт групе Галија, док ће дан касније на истом месту наступити група Ван Гог.

У години културе најављено је више од 200 културних садржаја у Ужицу. Свој допринос поред свих институција културе у граду, дају и образовне институције попут Музичке и Уметничке школе али и бројна удружења грађана. Према речима Митровића пројекат „Ужице престоница културе“доноси велики бенефит не само у културном смислу, већ и у привредном, економском, туристичком . Град ће искористити шансу и током ове године интензивно радити на препознавању, заштити, промоцији и јачању правих и позитивних вредности које ће се на неки начин рефлектовати и на године које тек долазе.

„Оно што данас радимо јесте дубоко промишљено и у жељи да у годинама после Престонице културе направимо једна добар темељ за развој културе“, истиче Митровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up