Ужице се припрема за МОСИ

Ужице – После 53 године Ужице ће поново бити домаћин Међуопштинских спортских игара (МОСИ), најмасовније аматерске спортске смотре на Балкану. Од 10. до 14. јула у овом граду боравиће 2.500 спортиста из 35 општина са тромеђе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.Званично отварање 59. МОСИ у Ужицу биће 10. јула од 19 сати на стадиону Радомир Антић. Недељко Милосављевић председник Скупштине  59. МОСИ „Ужице 2024рекао је за наш радио да ће на 59. Међуопштинским омладинским спортским играма бити заступљено 18 спортских дисциплина.

Кључне одлуке које смо данас донели су висина котизације смештаја и исхране учесника, што је јако битно да би сви наши учесници, који планирају долазак на МОСИ, благовремено виде колико могу извдвоје  из својих буџета и колико ће учесника моћи да пријаве – додаје Недељко Милосављевић. На Скупштини је потврђено да ће се у Ужицу спортисти надметати у 18 спортских дисциплина И дате су одређене смернице упућене такмичарској комисији.

Међуопштинске омладинске спортске игре и званично су добиле новог члана, општину Љубовија, док је на седници Скупштине расписан конкурс за пријаву кандидатуре за домаћина 61. МОСИ. Своје кандидатуре за домаћина већ су најавиле општине Ивањица и Сјеница.

Већина гостију биће смештена у ученичким и студентским домовима и колективном смештају и обезбеђено је довољно лежајева. За исхрану спортиста и осталих чланова екипа биће задужено више угоститељских објеката који ће припремати и дистрибуирати храну.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up