Ванредна ситуација у Пожеги због проблема са водоснабдевањем

Пожега – У Пожеги је данас, због проблема са водоснабдевањем, уведена ванредна ситуација. Фабрика воде из Ариља испоручује све мање количине пијаће воде, а у многим пожешким селима славине су већ данима суве. Цистерне са водом за пиће су на терену и обилазе села по унапред одређеном распореду.

Ђорђе Никитовић, председник општине Пожега изјавио је након данашње седнице Штаба за ванредне ситуације да је стање алармантно и да Пожега сада добија само 59 литара воде у секунди,  а мрежа је пројектована за максималан капацитет од 200 секундних литара. Општина је донела додатне мере које подразумевају забрану рада аутоперионица и услужних перионица и појачану инспекцијску контролу.

ЈКП “Наш дом” наставиће са допремањем пијаће воде аутоцистернама у поједине делове наше оптине, а у плану је набавка цистерни за техничку воду, каже председник општине.

Након седнице Стаба за ванредне ситуације одржан је састанак општинског руководства са представницима месних заједница и направљен план деловања за наредни период. Ова несташица воде актуелизовала је и питање ревитализације старог пожешког извориста. За његово стављање у функцију потребно је 37 милиона динара. Председник Никитовић је обећао да ће следеће године изворишти бити у функцији и Пожеги обезбедити додатних 70 л воде у секунди.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up