Вантелесна оплодња – расписан Јавни позив за доделу новчаних средстава

Пожега – Општина Пожега у петак је расписала Јавни позив за доделу новчаних средстава за финансирање вантелесне оплодње у овој години. За ове намене у буџету је опредељено 1100 000 динара. Вредност појединачне помоћи је до 300 000 динара и исплаћиваће се једнократно у износу према профактури здравствене установе која ће спроводити поступак вантелесне оплодње.

Критеријуми за остваривање права на ову финансијску помоћ су да су оба партнера држављани наше земље са пребивалиштем на територији општине Пожега најмање годину дана и да је жена у доби од 43 до 50 година. Уколико је жена млађа од 43 године право на помоћ се може остварити искључиво ако је неопходно спровести поступак биомедицински потпомогнутог оплођења са донираним репродуктивним ћелијама.

Захтеве са неопходном документацијом потребно је послати на адресу општинске ураве или предати лично на писарници. Јавни позив ће бити отворен до утрошка средстава каже председница комисије за остваривање права на вантелесну оплодњу др Вера Матовић и саветује заинтересованим да одмах посете свог гинеколога.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up