Златибор центар спортског туризма

Спортски центар Златибор обухвата 60 хектара површине од хотела ,,Торник,, дуж трасе ,,Гондоле,, све до Рибничког језера и на том појасу биће изграђено преко 20 што отворених што затворених спортских терена који ће служити за припрему домаћих и иностраних спортских екипа казао је за наш радио председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

У току је припрема пројектне документације, врло брзо ћемо расписати тендере за извођење радова, да би наредне године почела градња додаје Стаматовић а у финансирању овог пројекта учествују заједно локална самоуправа и Влада Републике Србије.

То неће бити захтевни и вишеспратни објекти, па ћемо цео комплекс моћи брзо да ставимо у функцију. У нови модеран спортски комплекс пребацићемо неке садржаје из дворане “Швајцарија“ где је планирана изградња затвореног мултифункционалног терена за око 5.000 гледалаца, јединственог у овом делу Европе. За реализацију планова потребно је  обезбедити још 5 милиона евра, поред већ резервисаних 8 милиона евра које даје Влада.

Изградња спортских терена у овом тренутку представља преку потребу, јер се на Златибору припрема већ више од 100 екипа из различитих спортова, па постојећи капацитети нису довољно да удовоље све већој потражњи.

У плану је да се у наредне две-три године изгради овај спортски комплекс, захваљујући којем ће Златибор сасвим сигурно постати лидер у спортском туризму, бити водеће место за припреме спортиста који ће са својим екипама долазити из читавог света додаје председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up