Велико признање нашем песнику Милијану Деспотовићу

Рим – Позната и призната у свету Асоцијација науке и уметности VerbumlandiArt APS из италијанског града Галатеа, доделила је 6. октобра, традиционалне међународне награде „Antonio De Ferraris“  за више области научног и уметничког стваралаштва. Свечана додела награда била је у велелепној Сали Данте Алигијери у италијанској престоници Риму.

Председник жирија Серђо Камелини је истакао посебан значај манифестације која признањима охрабрује оне који ангажују културну савест за изградњу бољег друштва и који поштују слободу и достојанство човека.

Међу награђеним песницима прву награду за поезију у конкуренцији страних писаца добио је Милијан Деспотовић, за песму „Отворити прозор на души“. Деспотовићу је ово једно од низа иностраних признања и награда за поетско стваралаштво.

Ова асоцијација, како је нагласила председница Ређина Реста промовише развој идеја, студија и истраживања, културну, уметничку, књижевну и научну размену, тражи, подржава дела и иницијативе, конвенционалне и неформалне, које попут поточића изворске воде доносе живот у мору културе.

Као једна од сталних чланова жирија, посебне заслуге за презентацију наше књижевности има песникиња и преводилац Мирјана Романело која је за протеклу деценију превела дела стотине писаца из свих бивших југословенских република.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник