Владе Живановић: Стабилна епидемијска ситуација у школама златиборског округа

Ужице – На подручју које покрива Школска управа у Ужицу до сада су регистрована 33 ученика и 46 запослених у просвети позитивних на COVID-19. Званични подаци говоре да је у Пожеги до сада коронавирус потврђен код 6 ученика и 4 наставника. Имајући у виду да на подручју Златиборског региона ради око 70 основних и средњих школа можемо рећи да је ситуација стабилна, истакао је у изјави за наш радио начелник Школске управе у Ужицу Владе Живановић.

Од почетка школске године у свим образовним установама примењују се мере за заштиту од короне. Oне се доследно поштују, а у случају појаве коронавируса предвиђено је чак 9 сценарија за поступање. Према протоколу који је донео Институт за јавно здравље Србије” др Милан Јовановић Батут” ако су два ученика у групи, односно одељењу, позитивна на COVID-19 онда читава група/одељење иде у изолацију, каже Живановић.

Епидемија короне и нова организација рада у школама донели су нове видове учења и комуникације између ученика и наставника. Повећана је употреба информационо-комуникационих технологија, а велики број просветних радника укључен је и у снимање часова за потребе онлајн наставе. Школска управа Златиборског округа има обавезу снимања 250 онлајн часова за шта је ангажвано преко 40 наставника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up