Вредна донација стигла у Дом здравља Пожега

Пожега – Захваљујући донацији Српско-америчке медицинске асоцијације (САМА) Дом здравља у Пожеги за последњих шест месеци добио је 6 апарата који се углавном користе у дијагностици. Последњи апарат из овог пакета помоћи, намењен за влажну стерилизацију, стиже ускоро. Укупна вредност донације је 24,5 хиљаде евра. Јуче су Пожегу посетили представници ове америчке организације, којима се на вредним поклонима захвалила директорица Дома здравља у Пожеги др Татјана Несторовић.

Српско-америчка медицинска асоцијација је основана 2009. године у Вашингтону, а са првим пројектима је почела 2013. године. Досада је од донатора прикупила око милион долара који су уложени у опрему  и реновирање здравствених установа у Србији.  Последњи пројекти који су реализовани на овај начин су реновирање стационара у Ивањици, одељења хемодијализе у Ужичкој болници и донација Пожеги,  каже потпредседник Асоцијације Зоран Младеновић.

“Скупили смо новац за реновирање стационара у Ивањици, ту је уложено 330 хиљада долара.  У реновирање хемодијализе у Ужицу, то је исто пројекат од прошле године, смо уложили 115 хиљада долара. Иницијатор сарадње са Пожегом је докторка Несторовић која нас је контактирала и драго нам је да смо успели да завршимо овај пројекат. Очигледно да се ради о уређајима који су важни за Дом здравља, за пацијенте у Пожеги и нама је страшно важно да помогнемо пацијентима.  Ипак, једна од најлепших ствари овога што радимо није само то што донирамо опрему, него што сретнемо пуно добрих лекара, добрих људи који хоће да ураде свој посао на прави начин, који хоће да помогну пацијентима. Ми се ту нађемо у ситуацији да их подржимо и то је једна од стварно најлепших ствари које радимо као организација све ове године”, истиче Младеновић.

У посети Пожеги био је и Бранислав Паликућа, рођени Ужичаним, који годинама живи у Чикаго и који се значајно ангажује у прикупљању средстава.

“Мени је лично исто драго, пошто сам ја рођен у Ужицу, али ми је овде деда живео и имам и велику фамилију у Пожеги. Најбитнија ствар овога што смо урадили је да ћемо некоме да помогнемо, да ће некоме то да продужи живот. Нама као организацији је главни циљ да обезбедимо људима у Србији, нашој родној земљи, да имају боље дане”, каже Паликућа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up