Време страха и подвига

Ужице – Јубиларни 25.Југословенски позоришни фестивал „Без превода“,отвара се данас и трајаће до 9. јуна. На фестивалу, чији мото је „Време страха и подвига“, уместо уобичајених седам представа, приказаће се пет позоришних остварења, која ће се такмичити за награде „Ардалион“.

Представе ће почињати у 19.30 часова у великој сали Народног позоришта Ужице, у којој ће, због епидемијских мера, бити ограничен број гледалаца, који ће морати да носе заштитне маске и да се придржавају осталих мера.

Љиљана Матић, организатор у ужичком позоришту, казала је за наш радио да ће Фестивал отворити комад „Читач“. Наредне вечери, 5. јуна, гостоваће представа „О медвједима и људима“, док ће 7. јуна, на сцени бити „Путујуће позориште Шопаловић“. Народно позориште Суботица гостоваће 8. јуна са „Радничком хроником“. Последње вечери, 9. јуна, публика ће гледати „Употребу човека“, (драматизација Федор Шили и Борис Лијешевић, према роману Александра Тишме).

Ужички фестивал, конципиран је тако да се на њему, по избору селектора, приказују најбоље представе из протекле позоришне сезоне у Босни и Херцеговини, Хрватској, Црној Гори и Србији, без обзира на порекло писца и аутора. Отуда и његова одредница у називу „Без превода“.

Фестивалски жири доделиће девет награда. Цена комплета улазница је од 4 000 до 5 000 динара, а појединачна улазница кошта 1 500 динара, додаје Љиљана Матић, организатор у ужичком позоришту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up