Задовољавајући резултати на пробној малој матури

Ужице – Око 2800 ученика осмог разреда на подручју Златиборског округа полагало је прошле седмице онлајн пробну малу матуру. Деца су се добро снашла, а резултати су задовољавајући, тврде у Школској управи у Ужицу. Ова провера послужиће за самопроцену знања и детектовање пропуста који треба да се надокнаде до полагања праве матуре. Како ће то и када бити зависиће од развоја епидемиолошке ситуације у Србији.

Министар просвете Младен Шарчевић најавио је да то, према постојећем плану, буде у школама у другој половини јуна, али не искључује ни могућност да дође до измене. До тада деца у Србији прате наставу на даљину, а почела су и прва бројчана оцењивања. Мали број ученика међутим из техничких разлога није могао да прати градиво на тај начин.

Руководилац Школске управе у Ужицу, Миленко Николић, истиче да су уз помоћ више друштвено одговорних компанија успели да да обезбеде телефоне и таблет са приступом интернету тој деци. Таквих ученика осмог разреда на подручју Златиборског округа је било 91. Школска управа већ прави план уписа у средње школе који ће бити на нивоу прошлогодишњег каже Николић. Евидентирани су већ и ученици за полагање пријемних испита у школама за ученике са посебним способностима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up