Захтеви за субвенције за самозапошљавање до краја марта

Национална служба за запошљавање до краја марта прима захтеве за бизнис планом за доделу субвенција за самозапошљавање у 2022. години. Финансијска подршка за започињање самосталне делатности износи 300 000 динара, односно 330 000 уколико се ради о особама са инвалидитетом. Поред тога Национална служба за запошљавање организује и стручно оспособљавање на обукама под називом „Пут до успешног предузетника“, које се од ове године могу пратити и онлине. Позив за покретање приватног посла не односи на делатности из области трговине, такси услуга, отварања мењачница или примарне пољопривредне производње. Обавезе лица које добије субвенцију је да региструје подржану делатности и њом се бави најмање годину дана.

Национална служба за запошљавање расписала је 31. јануара још 11 Јавних позива/конкурса путем којих ће директно финансијски подржати послодавце и незапослена лица. Већина ће бити отворена до 30. новембра 2022. године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом  31. децембар. Јавни позив за подношење захтева потенцијалних извођача јавних радова истиче 15. марта.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Матиновић каже да је за овогодишње Јавне позиве на нивоу државе опредељено више од 6,5 милијарди динара. На тај начин ће кроз директне подстицаје бити обухваћено око 20 000 незапослених лица, од чега ће око 2300 лица бити особе са инвалидитетом. Већина средстава је намењена приватном сектору.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up