Закључак састанка у „Рзаву“ – спречити неманенско трошење воде

Ариље – Тренутни проток на водозахвату Шевељ у Ариљу је за око 350 литара у секунди већи него прошле године у овом периоду. Ипак услед велике потрошње, уколико наредних дана не буде падавина, смањење испоруке воде из ариљске фабрике може се очекивати већ наредне седмице, каже Зоран Бараћ директор ЈП „Рзав“. Из ове фабрике тренутно се испоручује 670 литара у секунди. Ка Пожеги иду 62 литра, док се кроз мање прикључке по пожешким селима дистрибуира још око 47 литара.

Бараћ је на састанку који је данас одржан у Ариљу, а који је окупио представнике државних органа, локалних самоуправа и комуналних предузећа која снабдевају становништво водом из Рзава, изнео предлоге како избећи несташицу воде за пиће. Једна од мера која се мора предузети је спречавање ненаменског трошења воде.

Циљ данашњег састанка био је да се мерама које су договорене предупреди увођење ванредне ситуације када је у питању водоснабдевање, сматра начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић. На локалним самоуправа је да наредних дана формирају радне тимове за спречавање ненаменског трошења воде.

У наредних неколико дана требало би да сви потрошачи у Пожеги имају воду јер су резервоари пуни,  изјавио је председник општине Пожега Ђорђе Никитовић. Он је најавио пуштање у функцију старог изворишта средином августа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник