Заседао Штаб за ванредне ситуације

У великој сали СО Пожега данас је заседао Штаб за ванредне ситуације Општине Пожега. Командант Штаба, Ђорђе Никитовић констатовао је да је последњих дана дошло до повећања броја заражених Ковидом -19, али да се истовремено повећава и број вакцинисаних и ревакцинисаних суграђана.

Јовица Лазаревић, начелник Полицијске станице Пожега казао је да су у двонедељној изолацији, на данашњи дан, 284 наша суграђанина, да нема кршења мера од стране угоститеља и да се контроле стално врше у сарадњи са комуналном и санитарном инспекцијом. Он је рекао да се значајан пораст броја заражених у Ариљу рефлектује и на нашу општину и то у граничним деловима, у Милићевом селу и Горобиљу.

Др Вера Матовић, директорица пожешког Дома здравља, истакла је да је ситуација очекивана за другу половину фебруара, да је примећен мањи пораст броја позитивне деце узраста угавном од 5 до 8 разреда, на нивоу од 2 до 3 случаја дневно. „Бележимо и неколико случајева да пацијенти који су прележали корону поново постају позитивни“, каже др Матовић. Вакцинација и ревакцинација протичу у најбољем реду. Сви вакцинисани и ревакцинисани се осећају добро и није било случајева нежељених последица. Она је у изјави за наш радио казала да је до данашњег дана у Пожеги вакцинисано око 1500 наших суграђана, а већ преко 500 и ревакцинисано.

Општина Пожега је према упутству Министраства државне управе и локалне самоуправе потписала споразум о сарадњи са Институтом „Милан Јовановић -Батут“ којим се обавезала да ће обезбедити волонтере за позивање грађана на вакцинацију. За сада то функционише без проблема и стриктно по процедури из потписаног споразума, каже за наш радио члан Штаба за ванренде ситуације и заменик председника Општине Пожега Иван Новаковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up