Заседао Штаб за ванредне ситуације општине Пожега

Пожега – Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Пожега. На почетку  заседања усвојен је годишњи извештај Штаба за прошлу годину, а главна тема је била актуелан епидемиолошка ситуација у општини. Начелник полицијске станице општине Пожега Јовица Лазаревић апеловао је да се поштују донете мере на сузбијању коронавируса и истакао да се тренутно 293 лица налазе у изолацији. Ђурђе Раковић, директор Центра за социјални рад, рекао је да је стање у Дому за старе стабилно и да тренутно у дому борави 38 лица.

Директорица Дома здравља др Вера Матовић је исказала је задовољство током вакцинације у Пожеги, а највише времена на данашњем заседању посвећено је раду Ковид болнице на Савинцу.
Др Јелена Милићевић, управница болнице, истакла је да је цела болница у ковид систему и да је тренутно на лечењу 60 особа. Доминирају пацијенти са средње тешком клиничком сликом, са упалама плућа којима је потреба кисеоничка потпора. Од сутра ће поред 34 досадашња, располагати са још 12 прикључака на централни систем за снабдевање кисеоником што ће им додатно олакшати рад.

У болници на Савинцу тренутно је смештено највише пацијената са територије општине Ариље и приметно је да се на лечењу налазе и целе породице. На седници Штаба је одлучено и да се формира Јединица опште намене цивилне заштите на територији општине Пожега која ће деловати и превентивно и у ванредним ситуацијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник